Únik moču

Napíšte otázku
  • gabriela
    03.07.2015
    Dobrý večer! Manželovi pred 11 dňami vyoperovali prostatu, myslela som si, že po odstránení katétra sa naše trápenia čiastočne zminimalizujú, lebo počas nosenia katétra, počas pohybu mu tam krvácalo, mysleli sme si, že situácia sa zlepší po odstránení katétra, ale teraz zase má ten problém, že nedokáže udržať moc, a neustále, každých päť minút musí utekať. Zdá sa nám, že viac moču sa vyprodukuje ako tekutiny vypije. Bojí sa ísť na stolicu, lebo ak trochu zatlačí, tak vychádza krv cez moč. Je to normálne? Neviem, čo mám robiť. Prosím poraďte.
  • František D
    28.02.2013
    som 3 roky po operácii prostaty a trápi ma únik moču , to , že nemám erekciu , mi nevadí , mám svoj vek , ale únik moču na spoločensky a sociálne obmedzuje , je nejaká možnosť ako únik moču minimlizovť , lebo úplne vyliečiť ?
    • Roman Sokol
      03.03.2013
      pekný deň , ďakujeme Vám za príspevok , únik moču je veľmi častou komplikáciou po operácii prostaty , nedokážem Vám sľúbiť , že Vám dokáťeme na 100% pomôcť, ale urobíme pre to maximum , je vhodné sledovanie močenia , a príjmu tekutín , tzv . denník močenia , potom je vhodné urodynamické vyšetrenie a podľa zváženia je možná aj operácia tzv . umelý zvierač , v prípade záujmu o viac informácii nás kontaktujete