Pooperačny vývin rekonvalescencie prostaty

Napíšte otázku
  • Tina P.
    14.06.2023
    Dobry deň,poprosila by som informaciu -ako skoro je realne začat bicyklovať po operacii karcinomu prostaty (na cestnom bicykli)?Ďakujem za odpoveď
    • Roman Sokol
      15.06.2023
      mesiac po operácii
  • Milka
    17.04.2023
    Dobrý deň. Manžel užíva 5 rokov lieky kvôli zväčšenej prostate. Má 54 rokov. Doteraz nemal ani žiadne väčšie problémy, akurát v noci v priemere 2x močil.Pred týždňom mal úplnu zástavu moču, na urgente zaviedli katéter. Po týždni mu katéter ráno o 7,00 vybrali, počas dňa močil normálne a po polnoci opäť retencia moču. Opäť na urgente zavedený katéter. Dnes pri kontrole u urologa bez diskusie operácia prostaty bez nejakých vyšetrení- navrhnutá endoskopicky. Manžel má od zavedenia druhého katétra krv v moči. Lekár povedal, že si nemáme všímať farbu moču, že veď má katéter. Pri otázke, či je si istý, že retencia bola zapríčinená zväčšenou prostatou( pred troma dňami mu bolo povedané, že ju má síce zväčšenú , ale nie až tak veľmi a možno príde k operácii, ale až tak o 5-6 rokov) mu povedal , pôjdete na vyšetrenie močového mechúra. Moja otázka na Vás- čo sa dá zistiť pri tzv.cystouretroskopii, ako dlho tento zákrok trvá a či operácia následuje po ňom ihneď alebo opäť ho objednajú. Taktiež, ako prebieha táto operácia, aké sú riziká a možné komplikácie. Na tieto otázky mi napriek opýtaniu nikto neodpovedal. Jedinou odpoveďou bolo vyššie popísané a že ma prísť ráno v deň termínu.Vopred ďakujem za odpoveď.
    • Roman Sokol
      18.04.2023
      dobrý deň , to je na dlhšie ... a napísať sa to nedá , na našom pracovisku pacientovi všetko detailne vysvetlme a trvá to aj 10 -15 min , napísať sa všetko nedá , ale nie je typické aby mal pacient vo veku 54 rokov retenciu moču a mal katéter
  • Eva
    06.02.2023
    Dobrý deň. Otec 76 r. je po operácii prostaty , ktorá bola 6.12.2022. Je to už dva mesiace a stále má má nutkanie močiť cca každú hodinu aj v noci. Väčšinou sú to len kvapky , málokedy prúd moču. Dokedy môže tento stav pretrvávať? Vôbec sa nevyspí . Upraví sa to? Ďakujem.
  • Monika
    01.10.2022
    Dobrý deň, otec bol 5.9. 2022 na robotickej operácii rakoviny prostaty v BB. Po týždni mu len vybrali močový katéter na urológii v RK a predpísali vložky. Odvtedy všetok moč z neho vyteká... Vôbec nechodí močiť. Nárok na plienky v tomto mesiaci nemá, lebo že už mu predpísali vložky, čo je však žalostne málo... Však všetko z neho tečie... Je to normálne? Zlepší sa to? Na kontrolu do BB má ísť až na konci októbra, čo sa mi zdá dosť dlhý čas po operácii.
    • Roman Sokol
      02.10.2022
      verím , že Vám pred operáciou v BB povedali , že po operácii môže mať muž únik moču . Ten je rôzneho stupňa , niekedy stačia vložky a niekedy plienky , stav by sa mohol postupne zlepšovať , najlepšie Vám o tom povie lekár ktorý operoval.
  • Helena
    26.05.2022
    Manzel je po operacii prostaty TURP 7.4.22 , po operacii bral atb Zinnat a po kontrole este Biseptol, močenie sa postupne upravilo, moč mu neunikal teraz asi tyždeň tyzden unik moča pri chodzi , zmene polohy, vstavani, počas noci únik moču nema, v noci ide močit 1 az 2x je to v poriadku aj ked je uz 26.5.
  • Richard
    22.05.2022
    Dobrý deň. 11.05. 2022 som bol na zákroku TURP. Po zákroku sa objavila Ecoli 10na5, čo liečim predpísaným Biseptolom.Dnes je22.05. 2022 a vždy na začiatku močenia je moč načervenalý od krvi. Je to ešte bežné ,keď ešte mam ten moč zo začiatku taký? Ďakujem.
  • Peter
    25.11.2021
    som 2 mesiace po TURP LPR ,inkontinencia sa stále zlepšuje a momentálne je skôr ojedinelá v množstve pár kvapiek denne,ale mám totálnu ED a lekár ma objednal až o 3 mesiace a nezačal žiadnu penilnú rehabilitáciu.Nemalo sa s ňou už začať? Bojím sa degeneratívnych procesov v penise.
  • Peter
    13.04.2021
    Mám 66 rokov, uživam momentálne asi 3 meisace Alkapidan 4mg, prostata čista zväčšena ,velkost merana dnes cca 220 , močenie v noci 2-4 krát podla toho ako pijem na večer, aký druh najšetrnejšej operacie by ste doporučoval p. doktor? doporučujetezákroku PLA, teda perkutánna laserová ablacia.. Jedna sa mi o max. eliminaciu nežiaducich učinkov po operacii ako je unik moču, infekcie a podobne. Ďakujem za odpoveď
  • jan
    14.09.2020
    po akom case po operacii prostaty, rakovina prostaty, mozem zacat s cvicenim, posilnovanie panvoveho dna, na zabranenie uniku mocu. klasicka operacia. dakujem.
  • Miloš
    20.03.2020
    Dobrý deň otec je objednaný na robotickú operáciu prostaty až na13.7. Neviete o nejakom doktorovi ktorý operuje prostatu a netreba tak dlho čakať? Bojíme sa že ho to svinstvo do vtedy zožerie.
    • Roman Sokol
      20.03.2020
      operácia sa dá realizovať aj na inom pracovisku iným operačným postupom