Upozornenie na podvrh, meno MUDr.Romana Sokola, PhD., MPH bolo zneužité na klamnú reklamu v časopise Health Life. Celé vyjadrenie k situácií nájdete tu.
Napíšte otázku
  • Lussy
    25.01.2023
    Dobrý deň pán doktor. Prosim o Vás názor či je nutná biopsia prostaty alebo by bolo mozne urobiť radikálnejsie a bezpečnejšie riešenie a to buď orchiektomia alebo je ešte iná alternatíva? Akákoľvek. Ale aby nemusel podstúpiť biopsiu. Hyposignalna ležia 7 v jednom laloku a 6 mm v druhom laloku bez metastáz a napadnutia lymfatických uzlín. PIRADS 3lezia.
    • Roman Sokol
      25.01.2023
      Pokiaľ máte PIRADS 3 tak možno ani biopsiu nebude nutné absolvovať … resp existujú ešte iné testy
  • Štefan D
    07.12.2022
    Ďakujem za Vaše vyjadrenie. Prajem pekný deň.
  • Štefan D
    04.12.2022
    A ešte do tretice prosím o vaše posúdenie. 4/21 extirp. cysty L4/5, rekalibrácia foraminostenóz 10/21 L3/4, L4/5 , absolvované PRT do uvedených foramenov.,PRT L4/5 zlepšenie MR 11/22 - L4/5/S1l.dx. kompresia. Nová aplikácia PRT objednaná 12/22, GEV 1/12 neg. Pálenie v oblasti moč. mechúra a prostaty nemôže spôsobovať aj kompresia nervov v oblasti L3, ktoré dráždia tieto orgány? Ďakujem.
    • Roman Sokol
      04.12.2022
      áno , môže
  • Štefan D
    30.11.2022
    Ešte mi nedá jedna otázka. Ak vylúčim prostatu, čo môže spôsobovať pálivá intenzívna bolesť v oblasti prostaty, resp. moč. mechúra.( budenie 2x v nočných hodínách Na základe typizácie a citlivosti po pomnožení vybral som pred 4 dňami Medocyprin - 10 dní. Je možné pomnoženie kvasiniek alebo iná dg. ? Prosím o Vašu odpoveď.Ďakujem.
    • Roman Sokol
      30.11.2022
      v zásade je to možné
  • Štefan D
    29.11.2022
    Dobrý deň. Chcem vás poprosiť o vaše vyjadrenie k výsledkom - indexu zdravej prostaty. Je potrebné riešiť ďalšie vyšetrenie pri týchto výsledkoch? Ďakujem. S-PSA 3,75 ng/ml S-voľný PSA 0,59 ng/ml f PSA/t PSA ratio 15,73 % S-p2 PSA 9,32 pg/ml PHI 30,59
    • Roman Sokol
      29.11.2022
      je to OK ,
    • Štefan D
      30.11.2022
      Ďakujem veľmi pekne a prajem príjemný deň.
  • Ivan S
    04.06.2022
    Pekný deň. Prosím o radu. S-PSA 0,41,S-voľný PSA 0,17, fPSA/tPSA rao 41,46,S- p2 PSA 6,11 , PHI-23.1 . Je potrebné ďalšie vyšetrenie z dôvodu PHI? , Alebo je toto PHI dôležité iba ak je PSA nad 2 ? Vopred ďakujem za Váš čas a ochotu
  • Mariana
    22.02.2022
    Dobrý deň.moj muž má výsledky PSA 5,66 voľný PSA 0,59 fpsa/tpsa 10,42 P2Psa 11,16 PHI 45 Ma 51 rokov. Aké ďalšie vyšetrenia by mal podstúpiť a aké je riziko karcinómu? Ďakujem za odpoved
    • Roman Sokol
      22.02.2022
      Je nutne došetrenie , magnetická rezonancia a eventuálne biopsia prostaty
  • Jozef
    30.12.2019
    Zdravim pri prevencii na ktoru chodim kazde 2 r. som mal PSA zvysenu neviem kolko,lekar mal dovolenku a sestricka mi povedala ze mam prist o 10dni,nemeskal som a isiel som si dat urobit testy Alpha Medikal a hodnoty su:S-PSA 4.99, S-volny PSA 0.41, fPSA/tPSA 8.22, S-p2PSA, 9.55 PHI 52.03 moj vek 55 vdaka za odpoved
    • Roman Sokol
      22.02.2022
      Biopsia prostaty je vhodná
  • Milan
    20.11.2018
    Dobrý deň. Moje výsledky sú: 09/2018 PSA-2,18 /0-4,1/ real 4,36 MR - Okrúhle hyposignálne ložisko 9,4x9,5 mm APxLL. Záver: ložisková lézia PZ pravého laloka PI-RADS 3. Moja otázka: Mám si dať spraviť test p2PSA a PHI, alebo ísť priamo na biopsiu? Vďaka za skorú odpoveď.
    • Roman Sokol
      21.11.2018
      pekný deň , je by som skúsil s P2PSA a PHI o cca 3 mesiace
  • Alexander
    06.06.2018
    Dobrý deň p. doktor. Mám 57 rokov. Dňa 25.05.2018 mi pri preventivnej prehliadke po odobratí krvi bolo zistené PSA 3,87 ng/ml a ratio 17,57%. Prostata 15-20 g. Záver vyšetrenia je urologický nález v norme. Bola mi doporučená biopsia prostaty z dôvodu, že som v tzv. sivej zóne s výsledkami. Dňa 30.05.2018 som si nechal urobiť kontrolné vyšetrenie v labopratoriu Alpha medical, kde mi zistili S-PSA 3,17, S-volny PSA 0,42, fPSA/tPSA 13,25, S-p2PSA 6,00 a PHI 25,43. Je podľa Vás nutná biopsia prostaty, alebo zopakovať odbery za nejaký čas ešte predtým, než by som podstúpil biopsiu? Je možnosť bez biopsie zistiť prípadný nádor magnetickou rezonanciou? Za odpoveď Vám vopred ďakujem.
    • Roman Sokol
      06.06.2018
      Počkajte a o 3-6 mesiacov si nechajte odobrať kontrolný odber krvi